Diario de Mallorca

Diario de Mallorca

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

La prèvia

Despertar sentiments

El sobrenom de Patètica la veritat és que li escau molt bé a la Sonata per a piano número 8, O p. 13 de Beethoven. I és que si ens atenim a la definició del mot que ens dóna el Diccionari Alcover-Moll, Patètic és l'element capaç de "despertar emocions vives", i aquesta obra del compositor alemany desperta totes les emocions. Sobretot el seu segon moviment, Adagio, una autèntica delícia musical i un dels moments pianístics més plens de sentiment de tot el primer romanticisme. No debades aquesta melodia ha esdevingut molt popular, ja que ha estat emprada repetidament a anuncis publicitaris i documentals. També n'existeix una versió pop que, cantada per Louise Tucker aconseguí un ressò internacional en la dècada dels anys vuitanta del segle passat.

I si Beethoven ens emociona amb aquesta partitura, també ho fa Mozart amb la seva Sonata número12, K. 332, una de les que formen el conjunt de tres sonates escrites al mateix temps i que configuren una espècie d'unitat temàtica, tot i que s'interpreten per separat (una d'elles és la coneguda com a Sonata Alla Turca)

I a més de Beethoven i Mozart, Chopin també és capaç d'emocionar com ningú a través dels seus Nocturns, tots, sense excepció, d'una delicada bellesa.

Arribats aquí no ens queda més que recomanar el concert que avui vespre i a l'Hotel Formentor (19h) oferirà la gran pianista portuguesa Maria João Pires dins el Formentor Sunset Classic i amb un programa que inclou les obres que hem comentat anteriorment de Beethoven, Mozart i Chopin.

Pires, que aviat deixarà l'activitat com a concertista de grans espais, es dedicarà a organitzar curiosos projectes per a petits auditoris, com el que tendrà lloc al monestir català de Santa Maria de Cervià a principis del pròxim mes d'agost.

Compartir el artículo

stats