Diario de Mallorca

Diario de Mallorca

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

La prèvia

Aquí, enllà i més enllà

ja no és notícia el fet que a Mallorca tenguem múltiples propostes musicals coincidents en el dia i l'hora. Hi ha molta programació i normalment de qualitat més que mitjana. I encara més, descentralitzada! Per avui dissabte, entre altres històries, podem esmentar les següents:

Valldemossa.- Comença el Festival Pianino a la cel·la Chopin de Valldemossa (20.30h) i que enguany arriba a la seva dotzena edició. L'encarregat d'obrir el cicle és el pianista Alexey Sychev, finalista del Concurs Maria Canals de Barcelona l'any passat. En el programa, obres de Liszt, Chopin, Debussy, Granados, Prokofiev i Ravel.

Conservatori.- I parlat de música religiosa hem d'esmentar que Studium Aureum tanca avui a l'Auditori del Conservatori (19.30h) el seu cicle de concerts d'abonament amb la Messa di Gloria de Puccini, una obra prou interessant i que demostra que el compositor també podia anar més enllà de l'òpera. Cantaran com a solistes el tenor Antoni Aragón i el baix Xavier Mendoza. Carles Ponsetí dirigirà la sessió que comptarà amb el violinista Ramon Andreu com a concertino.

Santa Clara.- El cicle de Litúrgia i Cant Coral que té el monestir de Santa Clara de Palma com a lloc de residència presenta avui la Coral Juvenil de Juventuts Musicals que dirigeix Santi Francia i acompanya al piano Maria Antònia Gomis. Durant la Missa (18h) cantaran obres de Leonard Cohen, Mozart i Schubert i després en el concert pròpiament dit composicions de Morricone, Francesc Vicens, Héftor Villalobos i el Pretty woman de Roy Orbison.

Sóller.- I parlant de museus, en el Museu Marítim de Sóller (21.30h) el grup AnimAcústica format per veu, llaüt, percussió i guitarra presentarà un repertori curiós amb peces d'Edith Piaf, The Beatles, Queen, Ray Charles i altres compositors de la música pop.

Vivaldi.- I del pop al barroc, el que ens interpretarà l'Orquestra de Cambra de Mallorca als jardins del palau d'Aiamans de Lloseta (19.30h) amb dos solistes excepcionals, Juan Sapiña i Mercè Escanellas. El primer interpretarà la part de fagot de dos concerts de Vivaldi i la segona farà el mateix en la part de violí de les Quatre estacions Recomposades per Max Richter. Bernat Quetglas dirigirà la proposta.

Compartir el artículo

stats