Diario de Mallorca

Diario de Mallorca

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

La prèvia

Cambra i banda

1830.- L'Acadèmia 1830, que coordina i dirigeix Fernando Marina, alterna programes simfònics corals com el del Requiem de Rutter previst per al proper 8 de juny, amb altres més de tipus cambrístic, com el d'avui horabaixa a l'auditori del centre cultural Sa Nostra de Palma (19h), en el qual un trio format per Catalina Sureda al violí, Oriol Palau al violoncel i Valentín Moldovan al piano oferiran un repertori amb obres per a trio de Clara Schumann (Tres Romances, opus 22), Valentín Moldovan (estrena de Florestan. Homenatge a Robert Schumann, per a piano) i Felix Mendelssohn (un Trio en re menor, opus 49).

El títol del recital és Al voltant de Robert i té com a valor afegit la presència d'una de les compositores més importants de la història de la música, Clara Schumann, eclipsada pel seu espòs, Robert, però que mereix tenir un lloc destacat. Clara, com li passà també a Fanny Mendelssohn, ha estat víctima del masclisme que arraconà les veus femenines del món de l'art. Està bé, molt bé, que ara es recuperi l'obra de tan il·lustres compositores.

Banda.- També avui horabaixa (19.30h) i a l'Auditori del Conservatori, la Banda de Música de Palma ens proposa en el darrer concert de temporada un programa titulat Metamorfosi, en el qual es farà la presentació oficial del nou director, Francisco Valero-Terribas.

Les obres que integren la cita són el pasdoble Las Arenas de Manuel Morales, l'obertura Eaglecrest de James Barnes, la Petita Suite de Luis Serrano i la Metamorfosis simfòniques sobre temes de Carl Maria von Weber de Paul Hndemith, una obra gran, pensada per a orquestra i que ha transcrit per a banda Francisco Zacarés. L'obra original fou estrenada a Nova York el 1944 per la Filharmònica de la ciutat.

Compartir el artículo

stats