Demà horabaixa i a Palma, tenen lloc dues propostes musicals en les quals més que la música en si seran protagonistes les paraules.

Lliteres i Samper.- El musicòleg i professor a la City University de New York i col·laborador d’aquest diari, Antoni Pizà, donarà una conferència al Caixafòrum (20h) que amb el títol “Introducció a l’obra lírica d’Antoni Lliteres” ens acostarà primer al personatge, un músic artanenc que triomfà a Madrid durant el segle XVIII i segon a la seva obra operística i en concret a Los Elementos, una espècie de cantata escènica, sense gaire moviment i que l’autor qualificà d’”Ópera armónica al estilo italiano”.

Pizà, que juntament amb Francesc Vicens a tengut cura del llibre Baltasar Samper. Música de jazz. Conferències de 1935 (editat per Lleonard Muntaner) restarà a l’illa almenys fins dia 15, ja que el proper dimarts dia 14 assistirà a la presentació de l’esmentat volum a la llibreria Drac Màgic, una presentació en la qual hi posarà el toc musical el Honey swing Quartet.

Guitarra.- Els que ja tenim una edat recordam el Centre de la Guitarra, un lloc que fou de trobada durant els anys seixanta i setanta del segle passat. Situat en el carrer Montenegro de Palma, aquest lloc imprescindible obrí les portes el desembre de 1966 gràcies a la iniciativa de Rita Daviu i Peter Burr, els quals han volgut recordar la història de tan emblemàtic espai a través d’un llibre (El centro de la guitarra) que recull fotografies, articles, vivències i anècdotes i que es presenta demà divendres horabaixa a l’Espai Xocolat (20h). A més de les paraules hi haurà actuacios musicals de Tomás con Gas, Steve Adams, Àngel Matesanz, Mick Bold i Maria Rivera, entre d’altres. Un acte ple de nostàlgia, sens dubte.