Diario de Mallorca

Diario de Mallorca

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

La prèvia

Diversitat d'estils

Un altre dissabte ben farcit de propostes musicals. Cosa que, afortunadament, ja no és notícia a Mallorca. Anem a veure alguns dels concerts previstos:

Santa Clara.- Dins el cicle de Litúrgia i Cant Coral al monestir de Santa Clara de Palma (18h missa i després concert) actuarà l'Escolania de Vermells de la Seu, amb Antoni J. Salvà com a director, Manuel Castillo al piano i Xisco Mercadal a la percussió. En el programa del concert hi trobam obres contemporànies com el famós Adiemus de Karl Jenkins o Zai Itxoiten de Javier Busto al costat d'obres clàssiques com l' Ave Maria de Giulio Caccini o una versió de Media Vita, una partitura medieval.

Sòller.- La bella Magelone de Johannes Brahms, un recull de cançons que el compositor escriví sobre textos amorosos de Ludwig Tieck (famós per ser el primer traductor del Quixot a l'alemany) s'ofereix a la Capella de les Escolàpies de Sòller (19h). El baríton Klaus Mertens, la narradora Paloma Navarro i el pianista Francesc Blanco en seran els intèrprets. És aquest l'únic cicle de lieders de Brahms, que segueix així la tradició que iniciaren Beethoven, Schubert i Schumann, ja que abans d'ells el costum habitual dels compositors era fer cançons separades sense unitat temàtica. Després molts d'altres seguiren el mateix camí com Mahler i Strauss.

Marratxí.- L'església de Sant Marçal (19h) acollirà el primer dels dos concerts que aquest cap de setmana oferirà l'Orquestra de Cambra de Mallorca amb Bernat Quetglas al davant (demà actuarà a l'església de Montisión de Pollença a les 19h). En el programa, titulat genèricament Redempcions: música del segle XX per a temps convulsos hi ha a més de la música algunes lectures de cartes dels últims afusellats pel III Reich.

Pel que fa a les composicions, s'intepretaran dues obres molt inspirades d'Arvo Pärt ( Fratres i Cantus en memòria de Benjamin Britten), el Trauermusik o Música de funeral de Paul Hindemith, i la gran (per profunda i sentida) Simfonia de cambra de Dimitri Xostakòvitx, una partitura que sorgí a partir de la impressió que li causà al compositor veure la destrucció de la ciutat de Dresde quan la visità després de la Segona Guerra Mundial. El compositor, consternat, dedicà l'obra "a totes les víctimes del feixisme i de la guerra".

La violista Patricia Gómez assolirà el paper de solista del se instrument.

Auditòrium.- Avui (20h) i demà (18h) cita amb el ballet a l'Auditòrium de Palma, ja que el Ballet de Moscú presenta dos títols del tot referents de la dansa clàssica i els més populars del seu autor, Txaikovski: El Llac dels Cignes i La Bella Dorment.

Compartir el artículo

stats