Diario de Mallorca

Diario de Mallorca

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

La prèvia

Dissabte variat

Dansa.- Segueix el cicle "Palma dansa. Avui quatre propostes. La primera a la Plaça de les Columnes (12h) amb l'espectacle Volat de Pepa Cases en el qual l'artista ens convida a la reflexió. Hores més tard (17h) i a l'antiga presó de Palma la mateixa artista i altres col·lectius com L'Associació Break Dance oferiran dues hores de ball intens i variat. A l'espai Son Costa/Son Forteza de la plaça Jacint Verdaguer (18h) es realitzaran actuacions on es veuran representats diferents nivells i estils dins del món de la dansa oriental, com ara el ball de fantasia, el clàssic i el folklore. I per acabar, en el Teatre Principal de Palma (20h) Andrea Cruz liderarà un projecte titulat Las herrmanas Veran inspirat en la fotografia contemporània i en el cinema. Cruz desenvolupa el seu propi llenguatge on cos, imatge i memòria conviuen per a generar una història curiosa sobre un fons de música clàssica i barroca unida per ambients creats pels compositors contemporanis i de pop-rock Kiko Barrenengoa i José Miguel.

Esporles.- La Casa des Poble d'Esporles acollirà avui horabaixa (18h) un concert de música espanyola i de sarsuela amb una selecció d'obres prou conegudes del repertori. Els intèrprets seran el dúo Voicello (format per na Carme Garí com a cantant i en Biel Fiol al violoncel), n'Helena Requejo a l'arpa i na Raquel Viejo com a ballarina.

En el programa moments per arpa sola (Romance Anónimo), per violoncel i arpa (Andaluza d'Enric Granados i Tango de la Menegilda de La Gran Vía), per a veu i arpa (Asturiana de Siete canciones Populares de Falla), per a violoncel, arpa i ball (Asturias d'Albéniz) i d'altres en les quals hi intervindran els quatre intèrprets (De España Vengo d'El niño judío o Los cuatro muleros, una cançó popular).

Voicello, que amb el seu primer disc guanyà, l'any passat, el Primer Premi Enderrock al Millor Disc de Música Clàssica, presenta aquest espectacle de temes musicals d'arrels espanyoles, obrint així la porta a altres maneres de fer música.

Santa Clara.- A la mateixa hora i al monestir de Santa Clara de Palma segueix el cicle de Música i Litúrgia amb la Coral de Son Servera que dirigeix Francisca Mas. Primer, com és habitual, la formació intervindrà cantant en les parts de la missa i després oferirà el concert pròpiament dit, el repertori del qual estarà format per quatre espirituals negres (Swing low, sweet chariot, This little light of mine, When the love comes trickalin'down i Down by the riverside), una versió que feu Albert Roldán de Que tinguem sort de Lluís Llach i un arranjament per a cor i piano de Les Illes de Guillem d'Efak fet per Baltasar Bibiloni.

Tenors.- A l'auditori del Palau de Congressos es presenta l'espectacle Més de 3 tenors amb el MGMC i en el qual Jose Manuel Sánchez, Joan Gabriel Riera Mollà i Joan Laínez, el Mallorca Gay Men's Chorus, acompanyats al piano per Francesc Blanco Sánchez amb la col.laboració especial de Roger Berenguer i M. Victòria Cortès cantaran napoliatanes (O sole mio), cançons de Tosti (Ideale), fragments de sarsueles (No puede ser, Bello enamorado), òpera (La donna é Mobile, Nessun Dorma) així com temes de musicals americans (Maria, I feel Pretty de West Side Story).

Compartir el artículo

stats