Diario de Mallorca

Diario de Mallorca

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

La prèvia

Divendres de Passió

La Seu.- Avui horabaixa i a la Catedral de Palma, l'Orfeó Ramon Llull, la Coral Associació UOM, les Corals del Conservatori de Manacor i de l'Escola de Música de Portocristo, la Unitat de Música de la Comandància de Balears, la Banda de Música de Manacor i els solistes vocals Héctor Bujosa Rodríguez i Gerónimo Seib, interpretaran un programa de música religiosa format per dues estrenes a Mallorca, la Missa Brevis de Jacob de Haan en la versió que el mateix compositor feu per a quartet de metalls i banda i La Última cena de Pedro José Viso, que vendrà a l'audició. Eduard Bernabéu i Raúl Martínez dirigiran cada un, una de les dues partitures.

Estrenada fa desset anys, la Missa Brevis fou un encàrrec que l'administració francesa va fer a de Haan per tal de celebrar els mil anys del naixement del papa Lleó IX. El compositor flamenc va dirigir la primera audició d'aquesta partitura que segueix les típiques parts de la litúrgia: Kyrie, Gloria, Credo, Sanctus, Benedictus i Agnus Dei.

Pel que fa a La Última cena, el compositor tanca, amb ella, una trilogia de cantates pensades per la Setmana Santa.

El Convent de Felanitx.- Bàrbara Sagrera serà l'encarregada de redactar i llegir el pregó de Setmana Santa de Felanitx, la cita és avui al Convent de Sant Agustí. Però després, i com ja és habitual, hi haurà una aportació musical que val la pena recomanar, la del jove cor Marçal, format fa poc més de dos anys per vuit veus amb la voluntat d'aprofundir en l'estudi i la interpretació d'un repertori polifònic, sobretot de música antiga.

El programa del concert d'avui vespre (21.30h) està estructurat en tres parts, Responsoris del Dijous, del Divendres i del Dissabte Sant. I a cada una d'elles hi trobarem obres de la polifonia renaixentista com Tristis est anima mea, Caligaverunt oculi mei o O vos omnes d'autors com Tomás Luis de Victoria, Carlo Gesualdo o Roland de Lassus.

Compartir el artículo

stats