Diario de Mallorca

Diario de Mallorca

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

La prèvia

Un dissabte molt musical

Pels qui ens agrada la música, avui és un d'aquells dies que tenim molt per triar. Impossible anar per tot, però hi ha molt i per gustos diversos. Heus aquí una mostra del que podem trobar a Palma:

Studium.- La temporada de la formació Studium Aureum, que tradicionalment proposa els concerts en dilluns, fa una excepció i aquesta vegada ens convoca en dissabte. Així que avui a l'Auditori del Conservatori (19.39h) tendrem un programa titulat El Barroc italià, amb peces religioses d'Antonio Lotti (Laudate Dominum ommes gentes), Francesco Durante (Nunc Dimitis i Magníficat) i Antonio Vivaldi (Beatus Vir, Credo i Magnificat). D'entre totes, la més popular és el Beatus Vir RV598 del compositor venecià. I hem d'especificar el número del catàleg, ja que Vivaldi té quatre motes (un d'ells perdut) amb el mateix títol i basats en el Salm 112.

Samper.- Can Alcover de Palma acull avui horabaixa (19h) un concert en el qual el protagonista serà el compositor mallorquí Baltasar Samper, el legat del qual ha tornat, afortunadament, a Mallorca des de Mèxic, a través d'una compra institucional. De Samper l'Ensemble Tramuntana amb Barry Sargent al davant, el pianista Francesc Blanco i l'Escola de Música i danses de Mallorca que dirigeix Gabriel Frontera oferiran Tres danses mallorquines per a piano i orquestra de cordes (So d'artesà, Dansa dels cossiers i Ball de sa cisterna) que foren estrenades el passat mes d'agost, així com també altres peces per a piano (Balada) o per a violoncel i piano. La música anirà acompanyada d'unes explicacions del musicòleg Amadeu Corbera.

Butterfly.- Joan Carles Vidal recolzat pels Amics de l'Òpera presenta al Caixafòrum de Palma (20h) una conferència, il·lustrada amb fragments musicals comparats, sobre Madama Butterfly de Puccini que demà diumenge i durant quatre sessions, omplirà el Teatre Principal de Palma de bona música. Vidal és un conversador molt entretingut i que acompanya les seves paraules amb música a través de comparar diferents versions del mateix motiu, sigui un ària, un duo o un cor. Realment enginyós i ben fet.

Violoncel.- Amb el títol de Sons de violoncel el Teatre Xesc Forteza de Palma (20,30h) presenta un concert dedicat a les diverses sonoritats d'aquest instrument que reuneix els professionals més representatius del món del violoncel a les Illes Balears. Emmanuel Bleusse, Miquel Àngel Aguiló, Rosa Cardona, Oriol Palau, Fuensanta Martínez, Esteban Belinchón, Dmitri Struchkov, Neus Tamayo, Miquela Gayà, Andrea Martí i Raquel Quiroga interpretaran obres d'Orlando di Lasso, Maria Theresia von Paradis, Pietro Mascagni, Johann Sebastian Bach, Piotr I.Tchaikovsky, Astor Piazolla, Antonio Vivaldi, Miquel Àngel Aguiló i el duo Mark Ronson/Bruno Mars.

Molts estils versionats per a un, dos o diversos instruments de corda.

Compartir el artículo

stats