Diario de Mallorca

Diario de Mallorca

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

La prèvia

Música infreqúent

Santa Clara.- Continua avui horabaixa el cicle de Música i Liturgia que té lloc al Monestir de Santa Clara de Palma els dissabtes horabaixa (18h). Avui hi ha programada l'actuació de la Coral de Porreres que dirigeix Damià Muñoz. Primer intervencions diverses durant la missa, amb obres de Palestrina, Gounod, Pare Martorell i cançons pròpies de la comunitat de Taizé. Després, ja en forma de concert, dues obres que no podem deixar de recomanar, ja que poques ocasions tenim d'escoltar-les en viu. Primer la que el Pare Antoni Soler titulà Congregante y Festero i després una de les Misses breus de Charles Gounod, en concret la que es coneix com a Missa a les Catedrals, la número 6, que és una revisió de l'anterior, la número 3. Escrita en un llenguatge molt entenedor, en aquesta missa té una part destacada l'acompanyament de l'orgue, ja que són poques les parts cantades a capel·la.

Llucmajor.- El claustre de Sant Bonaventura de Llucmajor (20.30h) acollirà un concert de l'Archduke's Consort titulat Scherzi Amorosi i format per música italiana del renaixement i del barroc, amb obres de temàtica amorosa i passional d'autors com Caccini, Kapsberger o Monteverdi.

Aquesta formació mallorquina, especialitzada en música antiga i que cerca acostar-se al so de les èpoques en les quals les obres foren escrites, està formada per la soprano Fiona Stuart-Wilson, el violista Kepa Artetxe, el llaütista Guillermo Femenías i Xisco Aguiló a la viola da gamba.

Compartir el artículo

stats