Diario de Mallorca

Diario de Mallorca

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

La Prèvia

L'Itàlia

Amb dues veus de tenor solistes, un cor de cambra d'homes, un violí i un piano, Carles Ponsetí dirigirà, avui horabaixa al Conservatori (20.30h), un concert monogràfic de la temporada d'Studium Aureum i que amb el títol d'Un viatge a Itàlia ens farà viatjar a la península mediterrània a través d'obres de compositors com Tosti, Bellini, Puccini, Leoncavallo o Rossini, entre d'altres menys coneguts.

La sessió està estructurada en sis parts, cada una d'elles marcant un sentit concret a les cançons. Així a L'amore hi trobam la cançó Malinconia, Ninfa gentile de Vicenzo Bellini, a Le stagioni podrem escoltar Serenata i la més popular Mattinatta, ambdues de Ruggiero Leoncavallo. A la tercera part, titulada Venèzia, s'interpretarà La danza de Rossini, una cançó que pertany a les seves Soirées musicales i que interessà a Liszt, Chopin i Respighi que en feren versions i transcripcions.

Per a la quarta part del concert, L'addio, s'ha programat, com no podia ser d'altra manera, L'ultima canzone de Francesco Paolo Tosti, un dels grans liederistes italians.

La cinquena part del concert es titula La Morte i que inclou, entre altres cançons, Morire? de Giacomo Puccini i que hem pogut sentir en recitals de Jaume Aragall i altres grans tenors. El recital quedaria incomplet sense unes quantes cançons napolitanes, així que es tancarà amb una secció titulada Napoli en la qual no hi mancaran ni O sole mio d'Eduardi di Capua ni Funiculí funicula de Luigi Denza.

Compartir el artículo

stats