Diario de Mallorca

Diario de Mallorca

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Prèvia

Gòspel!

El mot Gospel, que en anglès vol dir evangeli, deriva de God spell i de god spell, que en el fons vendrien a dir bon encanteri o encanteri diví, qualificatius que el cristianisme aplica al Nou Testament.

Musicalment, Gòspel (així, amb accent, segons la terminologia catalana) és una forma musical religiosa, que a principis del segle XX creà la població negra dels Estats Units a partir de mesclar la música africana, les cançons dels espirituals, els himnes, el blues, el jazz i, més modernament fins i tot el funky.

La conca del Mississipi propicià aquesta nova manera de fer música a les esglésies i a les comunitats religioses afegint-hi un cer to de protesta en contra de la marginació i a favor de la igualtat.

Avui i com a part d'una gira europea que els ha portat també al Palau de la Música de Barcelona i a al Teatre Olympia de València, arriba a l'Auditòrium de Palma (19h) una formació de Gòspel realment emblemàtica , el Mississipi Gospel Choir, format per una vintena de veus sorgides entorn de la Southern Mississippi University.

Aquest grup i a través dels temes més populars del seu estil musical volen "aportar un missatge de pau i solidaritat més enllà de qualsevol frontera", segons llegim als seus principis fundacionals.

Avui horabaixa, a la sala Magna del Passeig Marítim de Palma sonaran temes tan coneguts com Hallelujah!, Oh Happy Day! I, naturalment, Amen.

Compartir el artículo

stats