Diario de Mallorca

Diario de Mallorca

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

La prèvia

Nadal de veus blanques

Hem escrit en altres ocasions que si hem de dir quines són les dues composicions nadalenques més interpretades en el desembre, sens dubte aquestes són el Messies de Haendel i L’Oratori de Nadal de Bach. Elles dues ja omplen tot un programa de veus i orquestra.

Ara bé, dins el llistat del top ten clàssic de Nadal també hi trobarem A Ceremony of Carols de Benjamin Britten, que el compositor escriví per a solistes, cor de veus blanques (dones o nins) i acompanyament d’arpa (o de piano). La partitura està estructurada en onze moviments, la major part dels quals tenen textos de poemes anglesos del segle XVI tot i que Britten hi afegí una introducció i un epíleg que titulà respectivament Procession i Recession, l’estructura musical dels quals recorda antífones gregorianes.

L'horabaixa d'aquest diumenge i a l’Auditori del Conservatori, el grup vocal Studium interpretarà, sota la direcció de Carles Ponsetí aquesta obra de Britten per acabar un concert titulat genèricament Nadal Espiritual i en el qual, a més de Ceremoy of Carols, les veus femenines de la formació interpretaran la Sibil·la amés d’obres d’Arvo Pärt, John Taverner, Ola Gjeilo i una estrena de la mallorquina Mercè Pons, O, Oriens. Un grup instrumental format per dos violins, una viola, un violoncel i el piano acompanyaran les veus en algunes de les obres del programa.

Compartir el artículo

stats