Diario de Mallorca

Diario de Mallorca

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

La prèvia

Per acabar el pont

Fusió.- El Mallorca Gay Men's Chorus, que dirigeix Joan Laínez, porta avui el seu espectacle Cinco a l'Auditori de Manacor (18h), un recorregut per les cançons tradicionals de la formació amb el valor afegit de poder comptar amb alguns artistes més com són Victòria Maldi o Pakito Mejías, amb qui la formació fusionarà cançó popular mallorquina amb alguns pals del flamenc. Si més no, original.

Estrenes.- Dins el cicle d'Encontre de Compositors que ja arriba a l'edició trenta-novena, el Teatre de Petra (20h) acollirà avui un concert de la Banda de la Federació Balear de Bandes, que sota la direcció de Joan Antoni Ballester oferirà obres de compositors mallorquins, com Romà Alís, Antoni Cuenca i Xavier Carbonell, algunes d'elles estrenes absolutes ( Tasanet d'Alís i Del secret esglai de Carbonell).

Biel ensemble.- Aparegut fa només uns mesos, durant el passat estiu, el Biel Ensemble és una formació de joves músics nascuda amb la idea de "crear un projecte de música de cambra que doni lloc al repertori de gran format que no se sol programar", segons expliquen els membres del grup. Volen "donar a conèixer autors i obres no tan comuns, amb el principi del treball en grup, de tal manera que el públic pugui percebre que la música és resultat d'un compendi, un acord constant entre tots els membres".

Després d'alguns concerts a Binissalem i Marratxí el passat novembre, el Biel Ensemble es presenta avui horabaixa a la Casa de Cultura de Felanitx (19h), amb dues obres prou potents per demostrar la solidesa del projecte: el Quintet per a clarinet i cordes de Mozart i el Gran Nonet de Louis Spohr, escrit per a cordes, flauta, oboè, clarinet i fagot i que té com a característica un cert element pedagògic, ja que el compositor intenta mostrar els caràcters de cada un dels instruments per separat i com també poden formar una unitat sonora curiosa com a conjunt.

Compartir el artículo

stats