Diario de Mallorca

Diario de Mallorca

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

La prèvia

Pel Rei en Jaume

Fa deu anys, el Consell de Mallorca encarregà a Toni Parera i a Guillem Frontera les parts musical i literària, respectivament, d'una cantata sobre el Rei en Jaume, amb motiu del 800 aniversari del naixement del rei Jaume I. L'Orquestra Simfònica, els Cors del Teatre Principal i onze solistes vocals estrenaren la peça coincidint amb la Diada de Mallorca

Avui horabaixa, aquesta obra, en la qual hi podem trobar referències al poeta Rosselló Pòrcel i al Llibre dels fets del propi Rei Jaume I, sonarà novament per tal de celebrar els trenta cinc anys del Cor del Teatre Principal. La part coral i la instrumental la posaran les mateixes formacions que el dia de l'estrena, el que canviaran seran alguns dels solistes.

Així podrem escoltar la veu del baríton Àngel Òdena, en el paper protagonista. Fa unes temporades, Ódena cantà, també en el Teatre, el paper de Iago en la producció espectacular de l'Otello de Verdi. Antoni Aragón, com a l'Arquesbisbe de Tarragona, Pablo López, com a Berenguer de Palou/Bisbe de Barcelona, Tomeu Bibiloni com a Comte d'Empúries, José Manuel Sánchez com a Abû Yhayâ, Jorge Tello com a Nuno Sanxes, Miquel Campaner com a Guillem de Montcada, Lluís Maicas en el rol del Bisbe de Girona, Maia Planas i Marta Valero com a Terra, I i II, respectivament completen el repartiment que a més comptarà amb el rapsoda Miquel Mestre en el paper de Cronista.

Compartir el artículo

stats