Diario de Mallorca

Diario de Mallorca

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

La prèvia

Gran Friday

No tot és anar de compres i caure dins el pou del consumisme, no, hi ha altres maneres de gaudir d'un dia com el d'avui, l'endemà de Santa Cecília, patrona de la música, i quan es cumpleixen cinquanta anys de l'edició de l'Àlbum Blanc dels Beatles, un disc que aportà molt a la història de la música pop; Good night canta Ringo Starr al track que tanca el segon LP de l'àlbum. Preciós tema, preciosa cançó de bressol.

Una d'aquestes propostes alternatives a la d'anar de compres és la que ens ofereix la Coral Universitat Illes Balears a l'Església de Montision de Palma (20.30h). Joan Company dirigirà un concert que s'obrirà amb un altre Good night, el que compongué Dan Forrest després de la mort d'un nin etíop que havia de ser adoptat pel germà del compositor. Completen el programa peces vocals de Whitacre i Brahms (amb dues aportacions), entre d'altres. Com a solistes tendran el seu moment Esther Barceló i Irene Gili i en la part instrumental hi participaran Yuko Mizutani i Andreu Riera com a pisnistes així com la violinista Nina Heidenreich.

A la mateixa hora, i a l'Espai Xocolat, també de Palma, Germans Tanner presenten, en format íntim, el seu darrer treball Paradisos (editat per Blau) posant fi a una trilogia que a través d'una mescla de pop i folk acústic descriu, mitjançant els textos, els paisatges urbans i tot allò que allà hi succeeix.

Una hora més tard i en el Trui Teatre acaba el cicle Jazz Voyeur i ho fa amb un concert del cantant portuguès Salvador Sobral, guanyador del Festival d'Eurovision 2017. Acompanyat de Julio Resende al piano, André Rosinha al baix i Bruno Pedroso a la bateria, Sobral presentarà el nou disc Mano a mano.

A Felanitx i al Conservatori de Música (21h), Dúo de Flauta i Piano amb Mercè Medina i Albert Colomar. En el programa, que han titulat Entre dos segles, música d'Otar Taktakishvili, Carl Reinecke, François Borne i Lily Boulanger, la compositora de la qual enguany es cumpleixen cent anys de la seva mort. El recital es repetirà demà a la Sala Ireneu Segarra de Palma (20h).

En un altre Conservatori, el de Palma (19.30h), la Banda de Música de Palma oferirà un concert que dirigirà el qui en fou director durant uns anys, Salvador Sebastià. Amb el títol de Ressons d'història, ciència i natura s'interpretaran peces dels mallorquins Pere Miquel Marquès, Jaume Mas Porcel i Bernat Quetglas, entre d'altres.

Compartir el artículo

stats