Diario de Mallorca

Diario de Mallorca

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

La prèvia

Un programa d'altura

El passat dimecres començà a Palma un nou cicle musical que amb el nom de Festival George Sand omplirà durant dues setmanes de bona música la Sala del Centre de Cultura Sa Nostra de Palma.

Primer foren els components del Duo Quiròs i avui la proposta ens ve de la mà del pianista italià Domenico Codispoti (20h), alumne que fou de Joaquín Achúcarro a la Southern Methodist University de Dallas.

El programa d'avui horabaixa no dóna peu a confusions. Si és una carta de presentació, és de les que donen a entendre que es tracta d'un intèrpret compromès. Una primera part dedicada a Frederic Chopin, amb les 4 Masurques Op. 30 i la Sonata número 3 op. 58. Quasi res! I la cosa no acaba aquí, ja que tota la segona part està dedicada a Sergei Racmanainov, amb dos Preludis opus 23, tres É tudes Tableau opus 39 i la Sonata número 2 op. 36. Una sessió plena de romanticisme per tots els costats i amb una gran dificultat tècnica. O es toca a un gran nivell o el fracàs està assegurat. Per aquest recital no valen mitges tintes. I el currículum del pianista avala l'excel·lència: l'agenda d'aquest 2018 és plena de recitals i concerts arreu d'Europa i es tancarà amb un enregistrament dels Concerts per a piano 1 i 5 de Beethoven el proper mes de desembre.

Codispoti és un intèrpret versàtil, que combina els recitals i concerts en format clàssic amb projectes més atrevits com Figure in Blue en el qual mescla diferents temàtiques i estils que van del barroc al minimalisme o Le Grand Tango amb obres de Piazzola per a dos pianos en col·laboració amb Esteban Ocaña o Oiseaux Tristes una performance entorn de l'obra de l'artista plàstica Elena Gisbert de Elio.

El cicle musical continuarà la setmana vinent amb Harmonie du Soir Ensemble (dia 21) i un Dúo de contrabaix i piano (dia 23).

Compartir el artículo

stats