Diario de Mallorca

Diario de Mallorca

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

La prèvia

Antiga i popular

El cicle de Música Antiga que ens ofereix anualment per aquestes dates l'Ajuntament de Palma tanca avui horabaixa la present edició. I ho fa amb un programa amb obres barroques de quatre compositors francesos, François Couperin, Gaspard Le Roux, Jean-Baptiste Barrière i Jean-Marie Leclair i un alemany, Johann David Heinichen, interpretades per un quartet format per Josep Domènech (oboè), Charles Zebley (flauta travessera), Marc Alomar (violoncel) i Jorge López Escribano (clave).

Durant el concert s'interpretaran dues Suites de danses, una de Le Roux i una segona de Leclair, dues Sonates, una de Heinichen i una altra de Barrière així com L'Astrée de Couperin, que en el fons és també una obra en forma de suite que el compositor va incloure dins un conjunt titulat Sonades et suites de simphonies en trio, i que, a més de L'Astrée inclou La pucelle i La visionnaire. Com a fet curiós val dir que aquestes partitures foren reciclades per formar part d'un altre bloc titulat Les Nations, a la memòria del Rei Sol.

La cita, que porta el títol genèric de Dans le goût français, és a l'església de Sant Gaietà de Palma (20h). Mitja hora més tard que la proposta anterior, també de la mà de l'Ajuntament de Palma i dins la Setmana de Cultura Popular, al Teatre Xesc Forteza actuació de Kepa Junkera, un dels músics bascs actuals més internacionals i gran intèrpret d'un tipus d'acordió conegut amb el nom de trikitixa. Junkera presenta Fok, una personal manera de veure la música popular dels territoris de parla catalana, sempre amb una mirada molt sincera, curiosa i plena d'admiració.

Compartir el artículo

stats