Diario de Mallorca

Diario de Mallorca

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Prèvia

Temples

L'Orquestra Simfònica ens ofereix avui vespre el seu tercer concert de temporada.

S'obrirà la sessió amb la Coral Universitat Illes Balears, que dirigeix Joan Company, per interpretar Nänie de Johannes Brahms, una composició per a cor i orquestra que el mestre alemany escriví a partir d'un poema de Friedrich Schiller que parla de la mort com a fet inevitable: "Fins i tot la bellesa ha de morir" escriu Schiller i canta el cor al principi de l'obra.

Brahms compongué la partitura arran de la pèrdua d'un amic seu, el pintor Anselm Feuerbach, el qual morí a Venècia als cinquanta-un anys, contemplant les pintures del seu estimat Veronese.

Després de Brahms, Vaughan Williams i els seus Five Mystical Songs per a baríton, cor i orquestra, amb José Antonio López assumint les parts solistes.

Per aquestes cinc peces de caràcter espiritual, el compositor anglès utilitzà uns textos del recull The Temple: Sacred Poems del pastor anglicà del segle XVII George Herbert. Sembla que, sempre segons els estudiosos de l'obra del músic anglès, tot i el seu agnosticisme Vaughan Williams va saber captar l'essència de la mística que els versos amaguen.

I a la segona part la Simfonia número 3 Op.78 coneguda com a Simfonia amb Orgue, de Camille Saint-Saëns amb Friedemann Winklhofer a l'instrument solista. Winklhofer és professor a Munic i conservador del Klais Organ a la sala de la Filharmònica de la mateixa ciutat.

D'aquesta simfonia que el compositor dedicà a Franz Liszt, és destacable el darrer moviment, amb una melodia inconfusible que hem sentit repetidament versionada al cinema. Recordau el curiós film Babe, el cerdito valiente?

Compartir el artículo

stats