Diario de Mallorca

Diario de Mallorca

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

La prèvia

De França i de Menorca

França.- L'âme évaporée és el títol d'un disc que enregistraren la pianista menorquina Isabel Félix i el contrabaixista mallorquí Francesc Aguiló.

En el volum hi trobam una selecció de cançons franceses de finals del segle XIX i principis del XX, especialment arranjades per aquests dos instruments, ja que totes elles estan escrites, originàriament, per a veu i piano.

Estam, doncs, davant un enregistrament de cançons en el qual el contrabaix substitueix la veu humana, mostrant un vessant més melòdic del que ens té acostumats.

El piano, en canvi, segueix el plantejament refinat que demanen obres com la que dóna nom a l'àlbum, la romança L'âme évaporée de Debussy o la deliciosa Les berceaux de Fauré.

A més d'aquests dos compositors hi trobam aportacions d'Henri Duparc, Joseph Szulc, Ernest Chausson i Reynaldo Hahn.

Avui horabaixa (20h) i a la Capella de les Escolàpies de Sòller, tendrà lloc un concert a manera de presentació d'aquest disc curiós i ple de sentiment. Els dos intèrprets oferiran en directe el repertori i a més hi haurà una col·laboració especial de la soprano Fiona Stuart-Wilson.

Menorca.- Després de Solamente Lauro amb obres del compositor veneçolà Antonio Lauro i Solamente Haendel, el grup coral Musicantes, que dirigeix Irina Capriles ens proposa avui horabaixa a l'Auditori de la Bibilioteca March de Palma (20.30h) Solamente Menorca, un viatge musical per la música popular menorquina amb arranjaments de Salvador Brotons i Baltasar Bibiloni entre altres autors.

El concert comptarà amb la col·laboració del grup d'havaneres Gerrets de Vistalegre, la cantant Marga Pocoví i el pianista Valentín Moldován.

Compartir el artículo

stats