Diario de Mallorca

Diario de Mallorca

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

La prèvia

D´orgue i de Llompart

Venècia a Alaró.- Com cada dissabte dematí, l´església d´Alaró obri avui les portes per oferir un concert d´orgue (11.30h) dins un cicle que ja ha superat els cinc-cents-cinquanta recitals, que és diu aviat. Els matins de l´orgue s´han convertit en unes propostes clàssiques de la música illenca.

Per avui i amb el nom genèric de Homenatge a Venècia, els organitzadors han triat l´organista italià Massimo Caracó per tal que interpreti obres de compositors relacionats amb la ciutat dels canals: Albinoni, Galuppi i Vivaldi. La cosa promet.

Caracó és titular de l´església dell´Arciconfraternita della Misericordia de Turí que té un orgue romàntic construït per Allessandro Collino el 1887.

Llumeneret Blau.- Amb aquest títol, Llumeneret blau, ens arriba una proposta musical que vol ser un recorregut per tot el poemari de Josep Maria Llompart a través de combinar música, paraula cantada, paraula recitada i dansa. El format de l´espectacle és el de la música de cambra, amb sis persones actuant "amb la idea que el públic formi part de la proximitat de la música, la paraula i la dansa", segons comenten els organitzadors.

El músic Biel Oliver "Torres" ha composat la partitura, en Tomeu Gomila hi aporta la part de dansa i na Francesca Vadell la dramatúrgia. Tots tres fan que el projecte tengui quelcom de creatiu i original. Pel que fa a les interpretacions, la soprano Maria Rosselló posa veu a alguns poemes de Llompart i els músics Maria Assumpció Janer a l´arpa, Joan Rodríguez a l'oboè i Raimon Ramon a la trompa es fan càrrec de la part instrumental.

Avui horabaixa a la Institució Antoni Maria Alcover de Manacor (20h) i demà diumenge a l´Església de Randa (18.30h), es podrà gaudir d´aquest projecte poètic-musical. Una manera de recordar Llompart en el vint-i-cinquè aniversari de la seva mort.

Compartir el artículo

stats