Diario de Mallorca

Diario de Mallorca

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Popular ve de poble

Jazz d'arrels populars.- Bourbon Street és el nom d'un dels carrers més emblemàtics i cèntrics de New Orleans i al qual Sting li dedicà una bellíssima cançó. The Bourbon Street Stompers és un septet de jazz que, tot i residir a Alemanya, és considerat un dels grans intèrprets de l'esperit del jazz d'arrels populars de la conca del Mississipi, fent vibrar els públics de totes les edats a través d'un viatge sonor a les dècades dels anys 20 i 30 del segle passat.

Les actuacions en directe de The Bourbon Street Stompers fan reviure la música i també el tarannà de la comunitat negra americana d'aquella època. No es pot només escoltar, els espectadors necessiten moure's.

Amb aquests antecedents l'Auditòrium de Palma ens proposa per avui vespre (21h) una actuació del tan emblemàtic grup que a més comptarà amb la col·laboració del cantant Joshua Stuart, nascut a New Orleans i graduat al Curtis Institute of Music, en Filadelfia. Segur que serà una festa i una explosió de bona música.

Polonesa.- Janusz Prusinowski és un dels grans representants de la renovació de la música polonesa d'arrels tradicionals. Ell té com a tasca reconstruir, renovar i donar a conèixer el legat musical de la Polònia rural.

Avui horabaixa i al Teatre Mar i Terra de Palma (20.30h) tendrà lloc un concert d'aquest artista, qui una hora i mitja abans haurà dirigit un taller per aprendre a ballar masurques, polques i altres balls tradicionals del seu país. Una bona manera d'acostar-se a una música popular europea que, segurament, no està tan allunyada de la nostra.

Compartir el artículo

stats