Diario de Mallorca

Diario de Mallorca

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Prèvia

Música i dansa per a tots els gustos

A ntiga.- Segueix el Festival de Música Antiga de Caimari amb una proposta molt original per la raresa de l'instrument que s'utilitzarà en el concert. Es tracta d'un organetto o un orgue medieval portatiu (petit, transportable, en definitiva). Amb ell, la instrumentista Catalina Vicens oferirà un repertori que inclou anònims de reculls tan importants com el Codex Musical de Las Huelgas, el Codex Rossi o el Llibre Vermell de Montserrat, a més d'obres barroques per a clavecí. La cita és a avui a l'Ésglésia Vella de Caimari a les 20h.

Moderna.- Peter Frankl és un dels grans pianistes de la seva generació (té 83 anys) que millor ha entès l'esperit del classicisme i del primer romanticisme. És per això que hem de recomanar el concert que avui horabaixa interpretarà amb l'Orquestra Simfònica del Conservatori Superior a la seu de la institució acadèmica (20h). En el programa obres de Mozart (L'obertura de Don Giovanni), Beethoven (Concert per a piano número 1), Prokofiev (Pere i el llop) i Elgar (Pompa i circumstància número 1). Alfredo Oyagüez dirigirà la sessió.

Dansa.- El Ballet de Marseille és una formació que sobrepassa els límits geogràfics de la ciutat que li dóna nom, ja que la seva reputació és internacional. Doncs avui el podem veure a l'Auditòrium de Palma (21h), amb un programa que inclou una coreografia d'Emio Greco i Pieter C. Scholten sobre el tema del Bolero de Maurice Ravel.

Contemporània.- Demà matí, a partir de les 10h, en el mateix Auditori del Conservatori i en el marc de la Fira B!, una múltiple proposta de música clàssica i contemporània formada per breus intervencions de solistes i grups illencs com Psaiko Quartet, un quartet de saxòfons, Carlota Cáceres, música del segle XXI, Andreu Riera amb obres per a piano de Rafel Aguiló, L'Aura Rilucente interpretant partitures de Vivaldi, Falconiero i Haendel, Lina Tur oferint música barroca per a violí i Il Gesto Armonico amb obres de Haydn.

Compartir el artículo

stats