Diario de Mallorca

Diario de Mallorca

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

La prèvia

Un director 'top ten'

L´Orquestra Simfònica obre temporada d´abonaments avui horabaixa a l´Auditòrium de Palma (20.30h) i ho fa amb un director d´aquells que quasi no necessita presentació, Leonard Slatkin, repetidament guardonat arreu del món, la qual cosa inclou sis Premis Grammy i un bon grapat més de nominacions pels seus enregistraments amb les Orquestres de les quals n´és titular oficial o honorari, la de Detroit i la Nacional de Lyon.

Slatkin serà l´únic protagonista individual del concert d´avui, ja que no comptarà, com sol ser habitual, amb cap solista. Totes les obres estan pensades per a orquestra sola.

D´aquesta manera es podrà escoltar l´Obertura de l´opereta Candide que Leonard Bernstein compongué a partir de la novel·la de Voltaire, en la qual es plateja si s´ha de ser optimista en un món que canvia contínuament.

Després una raresa, L´Adagio per a cordes de Cindy Mctee, que la compositora va escriure a partir d´un Agnus Dei anterior fet en homenatge a les víctimes de l´11-S a Nova York. Naturalment les referències a Samuel Barber són clares, pensem que Barber també utilitzà un mateix tema pel seu famós Adagio i un Agnus Dei. Mctee però encara va més enllà i ens proposa una lectura personal d´un tema del Polish Requiem de Penderecki.

La part més convencional de la sessió ens arribarà de la mà de Haydn i la seva Simfonia número 70 i, a la segona part, de Brahms i la seva Simfonia número 4, la darrera de les que va escriure el compositor alemany i que, si s´escolta amb detall, hom hi pot trobar referències a Bach i a Beethoven.

Compartir el artículo

stats