Diario de Mallorca

Diario de Mallorca

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

La prèvia

B de Brass, de Bach i de Bernstein

No és el darrer concert del cicle d'enguany, però quasi. El Festival Internacional de Música de Deià ens presenta avui horabaixa a Son Marroig (20.30h) el penúltim programa de la temporada, i ho fa a través d'un quintet de vent/metall, el Riu Dolç Brass Quintet, que interpretarà obres de Bach, de Bernstein, de Gershwin i de Harry de Costa, a través d'unes versions heterodoxes en les quals poden arribar a implicar fins i tot el públic.

El Riu Dolç Brass és una formació mallorquina nascuda, fa tres anys, en el si del Conservatori Superior de Música de les Illes Balears, havent aconseguit ser guardonats pel mateix centre per la seva tasca en pro de la música de cambra.

Com que la música pensada específicament per a aquest tipus de formació no és molta, o almenys no ho era en el segle passat, la majoria d'aquests grups el que fan és agafar temes per a piano o per orquestra més gran i transformar-los. El resultat sol ser del tot atractiu. Escoltar una fuga de Bach o una cançó de Bernstein només amb cinc instruments de metall, si la transcripció està ben fet, és un plaer per a tots els públics, fins i tot els melòmans puristes hi poden estar d'acord.

En el concert d'avui a Deià, a més dels cinc membres de la formació (Carlos Navarro, Miguel Ángel Buigues, Sergio Rosado, Diego Riudavets i Felipe Arroyo) hi participarà el pianista Magí Garcias, qui tot just ahir presentà, al Conservatori, un disc homenatge a Sergio Ramis, un compositor mallorquí de vint-i-set anys, amb una carrera molt prometedora com a autor de música per a pel·lícules, però que ens deixà el passat mes de desembre.

Compartir el artículo

stats