Diario de Mallorca

Diario de Mallorca

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

La prèvia

De Berlín a Bellver

Durant la temporada passada i amb el concert d'avui, la Simfònica haurà presentat, en qualitat de solistes, tres músics provinents de la Filharmònica de Berlín. Primer foren el violinista Daishin Kashimoto (un dels concertinos de la formació alemanya) que fa interpretar Saint-Saëns i el flautista Emmanuel Pahud que tocà Mozart. I avui per tancar el cicle ens trobarem amb el trompa Eric Terwilliger que interpretarà el Segon Concert per a trompa i orquestra de Richard Strauss, una obra de les considerades molt difícils dins aquest tipus de repertori. Strauss, que en molts aspectes segueix les línies clàssiques de Mozart, va escriure també, com el músic de Salzburg, obres per a trompa solista i orquestra. Strauss en dues i Mozart quatre.

Strauss, en aquest segon concert dóna mostres d'una gran maduresa i llibertat. Poc havia de demostrar als setanta-vuit anys. Tant ell com el seu públic sabien molt bé de què era capaç. Però anà una mica més lluny, investigant la combinació de sons entre el solista i els altres instruments de vent de l'orquestra, establint diàlegs innovadors i plens de bellesa, que li donen a l'obra un gran valor afegit.

En la sessió d'avui a Bellver (21:30 hores) també s'interpretarà l'obertura d' El caçador furtiu de Weber, la primera gran òpera alemanya i la Simfonia número 39 de Mozart, la seva avant penúltima obra simfònica, escrita però quasi al mateix temps que les dues darreres, l'estiu de 1788. Com a element destacable per l'oient tenim el solo de clarinet en el tercer moviment. Deliciós.

Joji Hattori dirigirà la sessió.

Compartir el artículo

stats