Diario de Mallorca

Diario de Mallorca

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

La prèvia

Matemàtica musical

Summam indicabimus signo ?. Amb aquesta afirmació, un dels matemàtics més importants de la història, Léonard Euler, inaugurà l´any 1775 la utilització de la lletra sigma majúscula com a símbol de suma. Des de llavors, Sigma representa el sumatori d´una sèrie finita o infinita de nombres".

Aquestes paraules semblen extretes d´un tractat d´història de les matemàtiques, però no, provenen de l´auto presentació que fan els membres del quartet musical Sigmaproject, que avui horabaixa (20h) i demà matí (12h) actua al pati del Palau de l´Almudaina de Palma, dins el cicle de concerts que des de fa dotze anys ens proposa Patrimonio Nacional d´Espanya.

Format pels instrumentistes Andrés Gomis, Josetxo Silguero, Ángel Soria i Alberto Chaves, Sigmaproject és molt més que un quartet de saxòfons. És una idea, una manera d´acostar-se a un so que és part del segle XXI, tal com el clàssic quartet de corda ho fou del segle XIX.

L´ampla trajectòria de Sigmaproject, tant en concerts en directe com en enregistraments ens porten a pensar que els dos recitals d´aquests dies a Palma seran si més no interessants. Ells no proposen concerts a l´ús, sinó que investiguen noves maneres d´arribar al públic bé a través de coreografies o de col·laboracions amb altres artistes, com ara Cecilia Bercovich una violinista i violista que ha treballat a les ordres de mestres contemporanis com Pierre Boulez o Krystof Penderecki.

Compartir el artículo

stats