Diario de Mallorca

Diario de Mallorca

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

La prèvia

Darreres corxeres d'estiu

Orgue.- Avui i demà a Manacor tendran lloc uns actes entorn de la música per a orgue, que amb el títol de L´Orgue d´avui organitza la Comissió per a la Restauració de l´Orgue del Convent. Aquestes activitats comencen avui horabaixa a la sala SACMA (20h) amb la conferència sobre les Dones compositores al llarg de la història, que ha preparat la compositora Anna Bofill Levi, autora del llibre Los sonidos del silencio que es presentarà al mateix lloc just després de la xerrada. Per demà hi ha previst un concert a l´església de Sant Vicenç Ferrer (19h), en el qual els organistes Nadal Roig i Nofre Morey interpretaran obres de Xavier Gelabert, Anna Bofill i Joan Bagés.

Llompart.- Amb el títol genèric de Solcant l´aire, el Teatre Principal de Palma (20.30h) obre avui les portes a l´Orquestra Simfònica per tal de recordar la figura de Josep Maria Llompart en el vint-i-cinquè aniversari de la seva mort.

En el programa s´alternaran fragments d´obres musicals de Baltasar Samper, Jaume Mas Porcel, Xavier Montsalvatge i Enric Granados, amb una selecció de poemes de Llompart, recitats per Marta Cuesta, Joan Manel Vadell i Miquel Àngel Torrens. Pablo Mielgo dirigirà la formació simfònica.

Contemporània.- Demà, dia 15 a Es Local-Espai de Creació de Son Cladera de Palma, comença el cicle PHONA, "un lloc de trobada on conèixer i gaudir de l´art dels sons dels nostres dies", segons ho defineixen els organitzadors, els membres de l´Ensemble Espai Sonor.

La sessió inaugural l´ofereix IMPROPHONA amb un taller d´improvisació per a ballarins i músics professionals o estudiants avançats dirigit per la ballarina italiana Federica Porello i la contrabaixista alemanya Margarethe Maierhofer-Lischka. Aquest taller, que comença demà matí i al qual encara hom s´hi pot inscriure, està pensat per aprendre a concentrar-se en aspectes específics del so i el moviment i acabarà amb una "jam session" oberta al públic, al mateix espai, diumenge (19h). A la mateixa hora i al Teatre Xesc Forteza, el Trio Brower (violí, violoncel i piano), provinent de València, interpretarà obres de Marcela Rodríguez, Melika M. Fitzhugh, J.J. Peña Aguayo, Anna Bofill Levi, Leo Brouwer i Emily Joy Sullivan.

Tendrem ocasió de retornar a aquest nou cicle musical, ja que oferirà altres propostes fins el mes de gener.

Compartir el artículo

stats