Diario de Mallorca

Diario de Mallorca

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

La Prèvia

Popurri coral

Avui vespre i al Castell de Bellver (21h), l´Orquestra Simfònica i la Coral UIB (que dirigeix Joan Company) ens proposen un concert de música molt coneguda per a cor i orquestra. Com una espècia de llista d´èxit simfònic-corals. Anem a veure: De Fauré, una de les seves obres més poètiques i espirituals, Cantique de Jean Racine, una obra de joventut amb la qual el compositor francès guanyà el primer premi en el concurs de graduació a l´École Niedermeyer. Fauré utilitzà un text de Racine que ens parla de la grandesa de Déu. De fet comença amb aquest vers: "La paraula és igual a l´Altíssim, la nostra única esperança".

De Verdi, un dels moments operístics més coneguts, el Va pensiero de l´òpera Nabucco. Tot un cant a la llibertat.

També hi haurà una aportació de sarsuela, amb el famós Cor de Romàntics de Doña Francisquita d´Amadeu Vives, l´autor de la melodia de La Balanguera. El cor de la sarsuela comença així: "¿Dónde va, dónde va la alegría? ¿Dónde va, dónde va la hermosura?".

El capítol dedicat als oratoris tendrà dues aportacions, una provinent d´El Messies de Hanendel (top ten) i una altra de La Creació de Haydn.

I per acabar la festa, Aubada, del mallorquí Miquel Tortell.

Tots aquests moments vocals s´aniran alternant amb altres només simfònics també de Fauré (Pavane), Verdi (Obertura de La Forza del destino) i Jerónimo Giménez (Intermedi de La boda de Luis Alonso). Pablo Mielgo dirigirà la vetllada.

Compartir el artículo

stats