Diario de Mallorca

Diario de Mallorca

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

La prèvia

Corxeres d'estiu VIII

F resca. Avui vespre i al Parc de la Rectoria de Binissalem (21h), el cicle Nits a la fresca presenta una interessant proposta musical amb Lídia Pujol, veu, i Miquel Àngel Cordero, contrabaix, com a protagonistes. Ella és considerada una de les veus d'estil mediterrani més interesants. Eclèctica en formes i maneres, Pujol ha cantat a Ramon Llull però també en homenatge a Pannikar, sempre oferint tot un ventall de propostes, cançons i melodies.

Andratx. El també duo Voicello, format per la cantant Carme Garí i el violoncel·lista Biel Fiol, presenten, al castell de Son Mas d'Andratx (22h) i amb l'acompanyament de Marina Fiol (piano) i Miquel Marquès (bateria), l'espectacle "Crossover Opera Pop", en el qual fusionen temes propis amb altres provinents de la música clàssica i amb estàndards del jazz i el pop, aconseguint una mescla curiosa que de moment està sonant molt bé, fins i tot fora de l'illa. Aquest estiu han portat el seu recital a Itàlia, al "Music Day Carlo Sanvitale" a Ortona.

Deià. El violinista Andres Mustones, que fa una setmana dirigia a Mallorca el seu grup de música antiga Hortus Musicus, torna al festival de Deià per oferir, juntament amb el pianista i director del festival Alfredo Oyaguez, un recital en el qual s'hi podrà escoltar la versió que feu Robert Schumann de la famosa Xacona de la Sonata BWV 1004 de Bach, a més d'obres de Mozart, Schubert, una selecció de música irlandesa i un fi de festa espectacular, amb transcripcions provinents del jazz i del rock. La cita és a Son Marroig (21h).

Ciris. El projecte del pianista David Gómez, "1 Piano & 200 Velas", en el qual l'intèrpret ofereix recitals de música pròpia i d'altres compositors, sempre en espais naturals emblemàtics i acompanyat de la llum que produeixen dos-cents ciris, es presenta avui vespre a la bodega Castell Miquel d'Alaró (22h).

Platònic. A la Sala Delirius de Palma (20.30h), Carlos Garrido, a través del seu espectacle "La guitarra platònica", repassa els temes musicals que han marcat la seva frustrada (diu ell) vocació musical: The Beatles, Rolling Stones, The Animals i, sobretot, The Kings. Un format àgil, curiós i divertit que pot provocar nostàlgia als qui varen viure l'època de l'explosió del pop rock, però també pot agradar als qui varen néixer molt més tard.

Compartir el artículo

stats