Diario de Mallorca

Diario de Mallorca

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

La prèvia

Corxeres d'estiu V

santa Clara.- Comencen avui horabaixa les festes del Convent de Santa Clara de Palma. A partir de les 19h (i fins a les 23h) hi haurà mercadet artesanal al pati d´entrada al convent, a les 20h Mostra de Ball de bot i a les 21h arribarà l´hora del concert de música clàssica, en el qual hi participaran la soprano portuguesa Marta Martins i Ángel González, un pianista espanyol que ja coneixem a Palma per haver participat en els cicles que organitza Juventuts Musicals.

El programa té interès per diferents motius. Un d´ells és per la interpretació d´una de les obres religioses per a soprano més belles de tot el repertori; ens referim a l´Exultate Jubilate de Mozart, que ja de per sí és un bon reclam per assistir a la vetllada. Però encara més, a la segona part els dos intèrprets oferiran alguns lieder que Schubert escriví emprant textos de Goethe sobre el personatge de Mignon que apareix a Wilhelm Meister, un grapat de composicions de De la Cerda i, finalment, l´ària Meine Lippen, sie küssen so heiß de l´opereta Giuditta de Franz Lehar, una cançó que totes les grans veus femenines han volgut incloure dins el seu repertori.

Banyalbufar.- El cicle musical de nom tan curiós com encertat, presenta avui al Pàrquing de s´Era des Fossar de Banyalbufar (20.30h), un concert homenatge a les grans dames del jazz, a les "dones del jazz", puntualitzen els organitzadors. Carmen Jaime, veu, Roberto Uke, saxòfon, Gori Matas, teclat i Teo Salva, bateria, ompliran aquest espai de temes musicals que varen compondre o fer famosos grans veus femenines.

Interpretació històrica.- Demà matí, els músics interessats en la música interpretada segons criteris històrics, tenen una cita a la Capella de les Escolàpies a Sóller (11h), ja que el violinista Barry Sargent, director artístic de l'Ensemble Tramuntana, dirigirà un Taller d'interpretació històrica de les suites, sonates i partites de Bach per a violí, viola i violoncel, emmarcat dins les Jornades professionals per a cordes de Mallorca.

Compartir el artículo

stats