Diario de Mallorca

Diario de Mallorca

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Prèvia

Quatre que són sis

Apartir d´avui i durant tots els diumenges d´agost, la Cartoixa de Valldemossa es vesteix de Chopin. Bé, no només del compositor polonès, sinó que també altres noms relacionats amb el piano hi tendran cabuda. I és que a partir d´avui comença el Festival Chopin, al claustre de la Cartoixa.

Quatre diumenges que hauran estat sis, si tenim en compte que durant el mes de juliol hi va haver un minicicle de dos recitals amb joves realitats, el pianista de Cracòvia Krzysztof Ksiazek i el nostre Magí Garcías, sens dubte un dels noms emergents del panorama musical mallorquí.

L´encarregat d´obrir avui el prestigiós festival és el txec Marek Kozák, i ho farà amb un programa exclusivament dedicat a Chopin, amb algunes de les seves Masurques, Nocturns i, en especial la Sonata número 2 op. 35, que tancarà la primera part i l´Andante spianato i Gran Polonesa brillant, que tancarà el recital. Dues obres d´aquelles que no donen treva, ni a l´intèrpret ni a l´oient i que mostren el millor del pianisme romàntic. Com a curiositat esmentar que el guardonat film de Polanski, El pianista, inclou a la banda sonora part d´aquesta Polonesa, que curiosament Chopin escriví abans que la Polonesa de forma independent, encara que després afegí l´Andante per construir un tot, que alterna una certa tranquil·litat sonora amb una explosió a manera de fanfàrria. Chopin al cent per cent.

Compartir el artículo

stats