Demà vespre (19/07), el cicle musical Estius Simfònics que la nostra Orquestra presenta al castell de Bellver (21.30), girarà entorn de tres geografies i una protagonista vocal, la cantant Maria José Montiel. Anem a veure.

Manacor.- D'Antoni Parera Fons solista i grup instrumental interpretaran una versió nova, per mezzosoprano i orquestra, de les Siete Nanas de Rafael Alberti, que escriví el compositor de Manacor originàriament per a veu i piano i que enregistraren la mateixa Montiel i el pianista Miquel Estelrich. Són, segons paraules del crític Jorge de Persia, "unes cançons molt respectuoses amb el text, amb un gest lorquià, en el sentit de respecte a les essències".

París.- La part francesa serà la més extensa de la vetllada, ja que començarà amb una peça instrumental de Maurice Ravel, Le tombeau de Couperin, pensada inicialment també per al piano però que el mateix compositor traslladà a l'orquestra (els sis moviments que la formen recorden les danses pròpies del barroc), i seguirà amb una alternança de moments vocals i instrumentals d'òperes de Camille Saint-Saëns (Samson et Dalila), Ambroise Thomas (Mignon) i Bizet (Carmen).

Madrid.- El programa inclourà també moments estel·lars de sarsueles prou coneguts com la romança Que te importa que no venga , el Passdoble i Son las mujeres de Babilonia de La corte de Faraón de Vicente Lleó i el Preludi d'El tambor de granaderos.