Amb un recital del pianista gal·lès Luke Jones, comença avui vespre el setè Festival de Piano de Torre de Canyamel (20.30h), que durant quatre dies (avui, demà, 13 i 14) omplirà l´emblemàtic espai de música.

Com és habitual, a més dels concerts i de forma paral·lela hi haurà un programa de formació a càrrec dels professors Dina Parakhina, Vanesa Latarche i Vladimir Tropp provinents del Royal College of Music de Londres i del Conservatori Txaikovski de Moscou, que donaran classes a trenta estudiants procedents de diversos països que han vengut a l´illa per tal de rebre el mestratge.

L'esmentat Luke Jones un jove solista repetidament guardonat en competicions europees interpretarà els Estudis Op 10 de Chopin i elsEstudis Op 10 Estudes-Tableaux opus 39 , el segon dels seus reculls d'estudis i que no donen cap mena de trava a l'intèrpret, ja que són d´una dificultat extrema. D'entre els nou estudis, és curisós el segon, que es basa en la melodia gregoriana del Dies irae; el darrer vol ser com una re-exposició dels temes que han sorgit en els anteriors.

Per demà s'anuncia la pianista nord-americana Natsumi Ikenaga, amb peces de Bach (un preludi per a orgue que Busoni adaptà al piano), Liszt, Albéniz i els Quadres per a una exposició de Mússorgski.

El dia 13 arribarà el que podem anomenar plat fort del cicle: el recital del també britànic George Harliono que, tot i ser jove, ha actuat com a solista amb l'Orquestra Mariinsky, sota la batuta de Valery Gergiev. En el programa obres d'Stravinski (la versió per a piano de Petruchka), Chopin (Balada número 1 op. 23) i Liszt (Harmonies du Soir i la Rapsòdia hongaresa número 6).

Pel dia 14 s'anuncia un Concert de Gala, amb els tres professors del curs i alguns dels estudiants qui hi hauran participat.