Diario de Mallorca

Diario de Mallorca

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

La prèvia

Rafael Albertí a la Serra

Un disc en la carpeta del qual hi ha una fotografia d'un llaüt amb el nom de Tagore podem dir que promet, si més no, té un cert atractiu.

I és que l'enregistrament que avui es presenta al Centre cultural Costa Nord de Valdemossa (21.30h), tot ell, atreu, ja que, a més de la fotografia esmentada i d'altres de temàtica marinera que acompanyen els textos (totes signades pel projecte Salinautas), està fet a partir d'una edició molt acurada. I per altra banda, el que és molt important en un disc, la música és realment bella.

Marinero en tierra és el seu títol i es el primer treball discogràfic de Mary Lambourne, una cantaurora que canta i signa totes les cançons, escrites sobre la base literària de textos de Rafael Alberti.

Però això encara no és tot, la qualitat ve avalada per l'acompanyament instrumental de Guillem Fullana a la guitarra, Teo Salvá a la bateria, Juanan Torandell al baix, Felix Rossy a la trompeta , Jordi Tugores a la guitarra i Sergio Llopis al piano. Tots ells noms consolidats del panorama musical pop i folk.

Es nota que el disc està fet amb gust i molt d'amor.

Lambourne, anglesa, mallorquina i canària a parts iguals, estudià a Barcelona, ciutat en la qual va descobrir el flamenc, un estil musical que flueix de ple en gairebé totes les cançons del disc. Encara que també hi podem trobar tocs nostrats com en el tema Cruz de viento, que l'artista dedica a Ramon Llull.

L'enregistrament es va fer a l'estudi Alchimia records de Jordi Tugores.

Compartir el artículo

stats