Diario de Mallorca

Diario de Mallorca

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Aimez vous Rakhmàninov et Brahms?

Avui vespre i al Castell de Bellver comença la temporada d'estiu de l'Orquestra Simfònica, que fins a finals de juliol ens portarà diferents propostes musicals que van des del Concert número 2 de Rakhmàninov, que obre avui el cicle, fins a la Simfonia número 4 de Beethoven que el tancarà el dia 26. Entremig obres de tots els estils amb solistes i directors, d'entrada, interessants.

Per aquest Concert del compositor rus, que avui enceta la vetllada (21.30h), s'havia pensat en la pianista georgiana Khatia Buniatishvili, però per una indisposició de l'artista l'encarregada de la part solista serà la pianista francesa Lise de la Salle, gran coneixedora de la música de Rakhmàninov. Ha enregistrat diferents discos amb part de la seva obra, per a piano sol i per a piano i orquestra.

Els concerts per a piano de Rakhmàninov són molt populars entre el gran públic i menys entre els especialistes que els consideren una mica anacrònics, ja que mentres a Europa ja es feien músiques més atrevides el compositor continuava en una línia més conservadora, més a l'estil antic. La qual cosa, però, no ens ha de deixar gaudir d'obres belles com poques escrites en el segle XX.

Part d'aquesta popularitat dels Concerts de Rakhmàninov es deu al fet que han estat emprats en diverses ocasions com a part de bandes sonores de films d'èxit. Shine o The Seven Year Itch (traduïda aquí per La tentación vive arriba) en són dos exemples.

I ja que parlam de cinema, podem esmentar que la segona partitura del concert d'avui vespre, la Simfonia número 3 de Brahms, forma part de la música del film d'Anatole Litvak Goodby again, amb Ives Montand, Ingrid Bergman i Anthony Perkins i basat en una novel·la de François Sagan que porta el sugerent títol d' Aimez vous Brahms?

Compartir el artículo

stats