Diario de Mallorca

Diario de Mallorca

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

La prèvia

Un glòria participatiu

Tot i ser autor d'almenys tres partitures sobre la part del Glòria de la missa llatina (dues es conserven i una tercera figura esmentada però perduda), quan parlam del Gloria de Vivaldi ens referim al que porta el nombre de catàleg RV 589, el més conegut. Per cert, les sigles RV provenen de l'expressió Ryom Verzeichnis o Catàleg Ryom, ja que fou el musicòleg Peter Ryom qui ordenà l'obra del músic de Venècia.

El Glòria RV 589 fou presentat a Venècia l'any 1700 i consta de dotze parts en les quals s'alternen moviments corals amb altres cantats per solistes vocals femenines.

Tot el Glòria de Vivaldi és bell, però té alguns moments especialment atractius, com l'inici, Gloria in excelsis Deo i el penúltim, Quoniam tu solus sanctus, dos moviments corals que semblen fets amb el mateix patró. Però també el final, Cum Sancto Spiritu (cor), o Laudamus te (dues veus femenines) o Domine Deus, Agnus Dei (veu i cor) o...

Avui horabaixa i a la Seu (20.30h), la Coral Universitat Illes Balears liderarà la interpretació d'aquesta partitura en la qual hi participaran també

l'Orfeó Universitat de les Illes Balears (directora, Concepció Oliver), l'Orfeó l'Harpa d'Inca (directora, Margalida Aguiló), Pro Musica Chorus de Sóller (director, Pep Alarcón), Cor Ciutat de Mallorca (director, Joan Lainez) i Petit Cor d'Eivissa (director, Juan Francisco Ballesteros). Com a solistes vocals: Irene Mas (soprano), Eulàlia Fantova (contralt) i Irene Gili (soprano a "Laudamus te"). Joan Company dirigirà la sessió que tendrà la nostra Simfònica com a element instrumental. De fet abans del Glòria s'interpretarà la Simfonia número 41, coneguda com a Simfonia Júpiter, de Mozart.

Compartir el artículo

stats