Diario de Mallorca

Diario de Mallorca

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

La prèvia

Un dijous musical d'infart

Qui pensi que a Mallorca no hi ha activitats musicals és que no mira les agendes culturals. La d'avui mateix ja bastaria per desmentir qualsevol teoria pessimista. Un dijous musical d'infart. Hi ha molt, bo i per tots els gustos, per triar. Anem a veure.

Contemporani.- L'Orquestra de l'Aula de Música Contemporània del Conservatori de Felanitx, que dirigeix Josep Prohens, ens proposa un concert amb música d'autors actuals a la Sala d'Actes de la Conselleria de Salut (20h). Música de Biel Oliver, Bartomeu Artigues, Rafel Suau, Andreu Seguí, Gemma Camps... El concert es repetirà demà al Santuari de Sant Salvador de Felanitx (21h).

Cambra.- A la sala d'actes del Centre de Cultura Sa Nostra de Palma (20h), el duo format per Isabel Félix al piano i José M. Ávarez Losada al violí, oferiran un recital de música de cambra amb la Sonata española de Joaquín Turina, la Suite Popular española de Manuel de Falla, Poemario d' Antón García Abril i dues peces de Pablo Sarasate: Habanera i Introducción y Tarantella.

Crossover Opera Pop.- Un altre duo, Voicello, format per la cantant Carme Garí i el violoncel·lista Gabriel Fiol, presenta a l'Església Nova de Son Servera (21h) un recital amb les obres del seu darrer enregistrament, format per algunes partitures originals al costat de versions intimistes de temes pop i alguns provinents de la música clàssica.

Artigues.- Concert en record d'Antoni Artigues. Joanjo Bosk, el cantautor empordanès, acompanyat de les guitarres de Lluís Figueras, farà un concert basat principalment en el seu treball discogràfic En el temple del vent, en el qual hi trobam cançons sobre lletres de poetes com M. Àngels Anglada, Carme Guasch, Pere Quart i, de forma molt destacada, Josep Palau i Fabre. La cita és al Teatre Mar i Terra de Palma (20.30h).

Tilloli.- Com ja és habitual, el grup Studium Aureum, dirigit per Carles Ponsetí, proposa des de fa uns anys un concert, la recaptació del qual va destinat a l'associació Amics de Tilloli, que treballa amb nines a l'Índia. La cita és al castell de Bellver (21h) i en el programa obres d'un compositor italià del primer barroc, Giacomo Carissimi. Segons una explicació que prové del mateix grup musical: "igual que les Vespres de Monteverdi que també férem a Bellver, el concert d'enguany està pensat per crear efectes espacials (ecos i diàlegs) que formen part de les composicions". Un total de 9 solistes vocals, 26 coristes i 8 instrumentistes configuren l'orgànic del concert. Els instruments d'època: orgue, clavecí, tiorbes, violone i violins donen el suport i color necessaris per acostar el discurs musical a l'època en la qual fou escrit.

Compartir el artículo

stats