Diario de Mallorca

Diario de Mallorca

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

La prèvia

Un dissabte molt musical

V alldemossa.- Avui matí, a la Fundació Coll Bardolet de Valldemossa (12h), hi ha una proposta amb la guitarra clàssica com a protagonista, ja que el solista Christer Brodén, que ja visità el mateix espai l'any passat amb un homenatge a Andrés Segovia, interpretarà algunes obres del repertori habitual per a les sis cordes.

A la mateixa vila de la Serra però a la cel·la Chopin de la Cartoxa (20.30h), el Festival Pianino presenta un recital de Levon Agayan, guanyador, l'any passat, del Concurs Maria Canals de Barcelona. En el programa la sempre interessant Suite Holberg de Grieg (en la versió original per a teclat, ja que sovint s'interpreta en un arranjament per a formació de corda), Venezia e Napoli de Liszt, un dels apartats del seu àlbum Anys de peregrinatge i la Fantasia opus 17 de Schumann, un dels cims del primer romanticisme.

Palma.- A Palma també trobam diferents propostes. Una és la cloenda del cicle de Litúrgia i Cant coral que quinzenalment es fa al Monestir de Santa Clara (18h missa cantada i després concert). L'Orfeó Artanenc, que dirigeix M. Antònia Serra, oferirà aquest darrer concert amb obres que van des de la música popular ( Vou veri vou) fins a la pop ( Allelluia de Leonard Cohen), passant per clàssics de Schubert ( Salve Regina), Fauré (Sant) o Caccini ( Ave Maria).

No molt lluny de Santa Clara, al Teatre Xesc Forteza (18.30h), el duo format pel violinista americà Barry Sargent i la pianista japonesa Rumiko Harada, tots dos residents a Sòller, oferiran un recital que inclou tres partitures realment exquisides: La Suite Italienne d'Stravinski (basada en temes que el compositor escriví pel ballet Pulcinella), la breu Sonate de Debussy (una de les seves Sis sonates per a diversos instruments) i la Sonata número 2 de Prokofiev (versió per a violí i piano, ja que la primera versió és per a flauta i piano).

Hora i mitja més tard i al Teatre Principal (20h), l'Orquestra Simfònica i els Cors del Teatre posaran la part musical a un espectacle integral, que inclou la dansa, el text i el cant. Es tracta de Vorònia, que amb el grup La Veronal tanca la present Temporada d'Òpera i Ballet. Segons aquesta companyia que dirigeix Marcos Morau, " Vorònia és una alegoria física de l'infern".

Compartir el artículo

stats