Diario de Mallorca

Diario de Mallorca

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

La prèvia

Jazz i Samper

Avui horabaixa.- En una recent entrevista a la revista Enderrock, el músic eivissenc Pere Navarro afirmà: "Vull transmetre alguna cosa nova, la meva pròpia veu". La conversa aprofitava la sortida d´un disc enregistrat en directe a la sala Jamoree de Barcelona durant un concert del passat mes de març en el qual Navarro i el seu grup interpretaren els temes del primer disc titulat Perenne, sempre amb la trompeta com a element protagonista i amb una visió moderna del concepte de jazz.

Avui horabaixa i al Teatre Xesc Forteza de Palma (20.30h), Pere Navarro acompanyat del seu Quintet de jazz, oferiran un concert en el qual segur que hi trobarem l´esperit de Perenne augmentat amb noves idees, fruit de la maduresa. Com afirma el jove artista: "Si el primer disc és elegant, el segon, sense deixar de perdre elegància, té més seguretat".

Demà matí.- La segona proposta és per demà, però al matí. Es tracta de recordar la figura de Baltasar Samper, en el cent trentè aniversari del seu naixement. El concert tendrà lloc al pati de l'Arxiu del Regne De Mallorca (12h) i hi participaran el tenor Antonio Aragón, el duet Blanco-Cortès al piano i el Cor Ciutat de Mallorca dirigit per Joan Laínez. En el programa, obres per a veu i piano (Una esperança tardana, Enigma, Amor tinc por, Capvespre de juny, Cançó de la sirena, Glosa, Fantasia i Cançó de taverna), piano sol (Ritual de pagesia i Balada), piano a quatre mans (dues danses mallorquines, So de pastera i Ball de cisterna) i polifòniques (El pardal i Oració de monja). El musicòleg Amadeu Corbera, qui ha intervingut en la recent adquisició del patrimoni musical del compositor (que es trobava a Mèxic, lloc on va morir), també participarà en qualitat de presentador.

Compartir el artículo

stats