Diario de Mallorca

Diario de Mallorca

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

La prèvia

Un jove talent i un consagrat

La majoria de músics que han arribat a la consagració aprofiten el seu talent per treballar amb joves prometedors o, fins i tot, tocar al seu costat.

És el cas d'Andreu Riera, el nostre pianista, qui avui horabaixa participarà en un concert a Son Marroig (20.30h) dins el marc del Festival Internacional de Música de Deià, acompanyant el violoncel·lista Jorge Jiménez, qui amb dotze anys (ara en té desset) ja destacà com a guanyador d'un concurs a Terol.

Tots dos músics, el consagrat Riera i el ple de futur Jiménez, oferiran avui un programa eclèctic amb grans obres mestres, totes elles plenes de dificultats tècniques i musicals.

Per començar, una obra de Mendelssohn, l 'Opus 109, editada pòstumament. Es tracta d'una Cançó sense paraules, però carregada de sentiment. Després, la gran Sonata Arpeggione de Schubert, partitura clàssica entre les clàssiques per a aquesta formació de violoncel i piano i que deu aquest sobrenom (arpeggione) a l'instrument pel qual el compositor l'escriví, però que avui està en desús, ja que la sonoritat del violoncel li guanyà la partida.

A la segona part la tercera de les cinc sonates que Beethoven dedicà al violoncel amb acompanyament de piano. Es tracta d'una partitura escrita en l'època de la Fantasia Coral i de la cinquena i sisena simfonies. Segons els especialistes, aquesta obra és la primera dins la història de la música, que dóna el mateix protagonisme als dos instruments, ja que el piano no acompanya, sinó que interpreta al mateix nivell que l'instrument de corda.

I per acabar, el Rondó opus 94 de Dvorak, que segons sembla el compositor compongué durant el dia de Nadal de l'any 1891.

Compartir el artículo

stats