Diario de Mallorca

Diario de Mallorca

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

La prèvia

Música i sentiment

Parlar dels quartets de corda de Dimitri Shostakovitx és parlar d'obres grans. En el camp de la música de cambra, Shostakovitx és un dels importants del segle XX.

I més en concret, parlar del Quartet número 8 opus 110 és parlar de genialitat en tots els sentits. Genialitat musical però també genialitat temàtica. A aquesta obra el compositor construeix una música capaç de seduir, amb temes i harmonies captivadores, però per altra banda també hi posa tot el dolor i la impressió que li causà veure la ciutat de Dresde totalment destrossada per la guerra. És una obra passional i plena de sentiment que mai no pot deixar indiferent.

Fou tanta la influència d'aquesta partitura que, amb el consentiment del compositor, el director Rudolf Barshai la traspassà a orquestra més gran a manera de Simfonia de Cambra.

Avui horabaixa i a Son Marroig (20.30h), el quartet de cordes Bartholdy (format per joves i destacats instrumentistes illencs) inclourà aquesta obra en un programa que a més conté partitures de Turina ( La oración del torero) i Mendelssohn ( Quartet número 2 opus 13, una de les obres primerenques del compositor).

Compartir el artículo

stats