Diario de Mallorca

Diario de Mallorca

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Música per comparar i gaudir

Quin és el punt de trobada entre compositors de diferents èpoques com el Pare Soler, Haydn o Brahms? La resposta ens arriba de part de Juventuts Musicals de Palma. Diu així: "No és difícil relacionar Soler amb Haydn, i Haydn amb Brahms. Entre ells podem fer una línia que és l'evolució de la sonata".

Avui horabaixa tendrem ocasió de certificar aquesta explicació, ja que JJ. MM. ens proposa un recital al Centre de Cultura de Sa Nostra de Palma (20h) en el qual el pianista Carlos Marín Rayo (alumne del menorquí Ramon Coll i d'altres grans del teclat) oferirà sonates dels autors esmentats. D'Antoni Soler la Sonata núm. 88 en re bemoll major de Joseph Haydn la Sonata Hob. XVI/46 i de Johannes Brahms la Sonata op. 5. Totes elles de gran valor per separat però que interpretades en un mateix concert tenen l'interès afegit de la comparació.

A més, en el programa també sonaran partitures d'Isaac Albéniz ( Pavana-Capricho i Granada / Asturias / Rondeña), Fernando Buide, gran valedor d'Albéniz ( Pico sacro) i Ramón Otero (La Noite, una obra, el segon moviment de la qual va precedit per uns versos " L'horabaixa cau, la llum de la lluna brilla. Allà, dos cors s'uneixen en amor, en una abraçada beneïda").

Compartir el artículo

stats