Diario de Mallorca

Diario de Mallorca

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Prèvia

Més que romanços

N ou Romancer.- A punt de celebrar el seu 25è aniversari damunt els escenaris, el grup Nou Romancer aprofita l'ocasió per a girar la mirada al seu repertori de poemes d'autors catalans que han musicat al llarg de la seva trajectòria.

I ho farà a través d'un concert que avui vespre omplirà el Teatre Mar i Terra de Palma de poesia i música (20.30h). El títol: De cantar versos, una mostra de poemes musicats que, segons Pere Víctor Rado, que compagina la direcció dels cors del Teatre Principal de Palma amb la seva pertinença al grup: "ens permet redescobrir noves cançons, moltes de les quals han estat recuperades a partir de cançoners i arxius".

A l'espectacle, que s'inclou dins el cicle Palma Folk, hi trobarem una combinació exquisida entre la música, la poesia i fins i tot el teatre, ja que les col·laboracions amb Carles Pujols i l'actor Rafel Fiol, permeten pensar en una certa sorpresa coreogràfica.

Alguns dels poetes als quals Nou Romancer ha posat solfa són Vicent Andrés Estellés, Miquel Martí i Pol, Josep Maria Llompart, Miquel Costa i Llobera, Pere Quart, Miquel Bauçà, Pere Capellà, Joan Manresa i Gemma Arimany.

Maranges.- També a Palma, al pati del Casal Balaguer (19.30h) i dins el cicle Palma de Primavera, Jordi Maranges cantant i tocant la guitarra acústica, acompanyat de Llucia Gomila al baix i Toni Cuenca Jr. a la batería electrònica i percussió presentaran Paraíso, "una mirada irònica i captivadora sobre el món gai i les seves vicissituds" segons ho defineix el mateix Maranges, un dels músics més eclèctics del nostre entorn.

Jazz.- I si el que ens captiva és el jazz, la proposta palmesana per avui és a la Biblioteca de Babel (20h), el lloc en el qual Daniel Roth i Steve Bergendy interpretaran una selecció d'estàndards. Escoltar música, enrevoltat de llibres. D'entrada sembla interessant.

Compartir el artículo

stats