Diario de Mallorca

Diario de Mallorca

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

La prèvia

Dues propostes

Participatiu.- Avui l'església de Santa Creu de Palma (20h) s'omplirà de veus i instruments musicals, ja que hi tendrà lloc un projecte de concert participatiu, el desè d'aquest tipus que ens proposa l'Orfeó Ramon Llull. Es tracta del Magníficat de John Rutter, un músic londinenc, considerat un dels grans compositors contemporanis pel que fa a la música coral.

Rutter parteix del text tradicional llatí del Magníficat, aquella oració bíblica que Sant Lluc posa en boca de la Verge Maria, quan va visitar la seva cosina Elisabet per anunciar-li que tendrà un fill. Segons el mateix compositor, aquest poema és "un desplegament poètic de lloança, alegria i confiança en Déu", la qual cosa es veu reflectida en la música que hi va posar.

Per oferir aquesta partitura, a part de l'Orfeó de referència, hi participaran quatre corals més: l'Orfeó Harpa d'Inca, Pro Musica Chorus de Sóller, Cor Jove de Mésmusica i Cor de Pedagogia de Conservatori així com cantaires a títol individual. L'orquestra serà la Johanes Palashko i la part solista la cantarà la soprano Gloria Beron. Fernando Marina dirigirà el concert.

Cambra.- I de la grandiositat que significa un concert amb més de cent veus passam a una sessió de Música de Cambra. La que avui ens proposen alguns professors del Conservatori i que tendrà lloc a l'Auditori d'aquest centre d'estudis (20h). En el programa dues obres cabdals del repertori cambrístic, primer el Quintet de Corda Opus 4 de Beethoven, que el compositor reciclà a partir d'un octet per a instruments de vent i després el Trio per a clarinet, violoncel i piano de Brahms, una obra curiosa, sobretot per la formació, emprant el clarinet com a instrument de referència en lloc del tradicional violí. De fet Brahms componguè algunes partitures més de Música de Cambra amb el clarinet com a membre de la formació. Són destacables les seves dues Sonates per a clarinet i piano, dedicades al solista Richard Mühlfeld, receptor també del Trio que anit interpretaran alguns professors del Conservatori.

Compartir el artículo

stats