Diario de Mallorca

Diario de Mallorca

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

La prèvia

Encara hi sou a temps

Sí, encara hi sou a temps de poder veure aquesta producció de l´opereta El Mikado que ens proposa l´Art Vocal Ensemble, una agrupació que programa rere programa (aquesta és la desena proposta del grup) aposta pel risc i les aventures noves i/o originals. Ahir horabaixa s´estrenà a la Sala Ireneu Segarra de Palma i avui és la segona i darrera (de moment) representació (20h).

El Mikado, que porta el subtítol La Ciutat de Titipú, s´estrena també un mes de març a Londres amb un èxit enorme. Durant mesos fou un dels espectacles més apreciats pel públic. La història que ens conten el músic Arthur Sullivan i el llibretista William S. Gilbert té quelcom d´exòtica, la situen al Japó imperial però per fer una crítica vetllada a la societat política anglesa. Personatges d´un món llunyà però que viuen situacions quotidianes, que el públic pot identificar.

The Mikado ha estat escenificada per tot arreu, tant en la versió original en anglès, com també traduïda a altres llengües. Dagoll Dagom, la companyia catalana, en feu una al català que arribà a Mallorca en els anys vuitanta.

Actors com Grouxo Marx han protagonitzat produccions diverses d´aquesta opereta i alguns dels seus moments musicals han aparegut a pel·lícules i sèries de televisió.

Llorenç Gelabert dirigeix musicalment aquesta nova proposta, que comptarà amb un bon grapat de veus mallorquines així com de l´acompanyament instrumental d´un piano i una flauta. La direcció escènica és de Romina Colotto.

Compartir el artículo

stats