Diario de Mallorca

Diario de Mallorca

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

La prèvia

Programes variats

El Kebyart Ensemble és una agrupació atractiva, curiosa i interessant

Kebyar.- Llegit fa dos anys a la Revista Musical Catalana: "Un quartet no sols compaginat fins a l´extrem i en pleníssima forma interpretativa, sinó també uns músics capaços de traspassar la perfecció tècnica per arribar a la comunicació musical".

Parlam del Kebyart Ensemble, una agrupació atractiva, curiosa i interessant que pretén estudiar les possibilitats sonores d´un grup de quatre saxòfons. El nom, Kebyart, prové d´un dels conjunts instrumentals tradicionals d'Indonèsia, el gamelan gong kebyar, natural de l´illa de Bali, format per diferents instruments que en solitari quasi no tenen sentit però que en conjunt creen una gran sinèrgia.

Per als balinesos kebyar significa "procés de floració", i es refereix als canvis explosius d´un instrument pel que fa a la dinàmica i al caràcter... I és que el saxòfon té una enorme riquesa de colors, de balanços i estils, que el converteixen en un instrument de vent únic.

Avui horabaixa i al Centre de Cultura Sa Nostra de Palma (20h), aquest curiós quartet oferirà un concert dins el cicle de Juventuts Musicals, amb un programa molt variat que inclou adaptacions de peces polifòniques de l´Escola de Notre-Dame (segles XII-XIII), Vue sur les jardins interdits d´Henry Pousseur (s. XX), el Quartet per a saxòfons op. 109 d´Alexander Glazunov (s. XIX-XX), Estris de llum de Joan Magrané (s. XX) i diverses versions d´obres de Claude Debussy (s. XIX-XX).

Piano.- Continuen les master classes i els concerts de la Càtedra Alicia de Larrocha a l´Auditori del Conservatori de Palma. Avui (20h) Dmitri Novgorodkky oferirà un eclèctic recital de piano que començarà amb la Partita BWV 829 de Bach i acabarà amb les Symphonic Metamorphosis de Leopold Godowski, un recull de tres peces basades en obres de Johann Strauss fill. Entremig la Sonata op. 110 de Beethoven, la Barcarola op. 60 de Chopin i la Sonata-Fantasia número 2 d´Scriabin.

(No estaria malament que a la pàgina Facebook del Conservatori s´anunciessin les moltes activitats que s´organitzen. Aquesta, per exemple, no hi apareix. O no l´he sabuda trobar).

Compartir el artículo

stats