Diario de Mallorca

Diario de Mallorca

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Prèvia

D´Arezzo a Estambul

Studium Aureum interpretarà un monogràfic titulat ´El lied i la balada romàntica´

Josef Gabriel Rheinberger fou un músic alemany, de Baviera, que va viure les dues terceres parts del segle XIX i va veure néixer el segle XX, ja que morí el 1901.

Les diferents biografies seves emfatitzen en què com a compositor les seves obres tenen "un alt poder d´invenció i tècnica a més d´un estil noble i sòlid". Les cròniques també destaquen la seva important obra vocal que inclou peces per a múltiples tipus de formacions (solistes i cors) amb acompanyament instrumental o sense.

Avui horabaixa (20:30 hores) i, com és habitual, a l´auditori del Conservatoti de Palma, Studium Aureum, amb Carles Ponsetí al davant, dedicarà el seu sisè concert de la present temporada a interpretar un monogràfic Rheinberger dins el cicle que la formació ha titulat El lied i la balada romàntica.

El programa s´iniciarà amb Maitag op. 64, un recull de cinc Intermezzo per a cor femení amb acompanyament de piano, tots ells amb lletra de l´esposa del compositor, Fanny Von Hoffnaß, qui a la vegada es va inspirar en un text de Petrarca, en el qual el poeta d´Arezzo parla de "dotze dones que són com a estels".

El concert continuarà amb Die Wasserfee op. 21 per a cor i piano, Die tote Braut op. 61 per a mezzosoprano, cor i piano i acabarà amb Vom Goldenen Horn op. 182, per a quartet vocal solista, cor i piano. Aquesta darrera partitura està formada per nou parts en les quals es referencia l´anomenat Corn d´Or turc, aquella entrada que fa el mar a Estambul i que divideix la ciutat en dues parts, una europea i una altra asiàtica. Aquestes cançons que musicà Rheinberger porten títols tan explícits com Dejuni, El remer, Clar de lluna o Veus del jardí.

Com a solistes vocals de la vetllada tendrem a Immaculada Hidalgo, soprano, Frédérique Sizaret, mezzo-soprano, Antonio Aragón, tenor i Elies Benito, baix. Al piano, Andreu Riera. Mitja hora abans del concert, Mercè Pons, qui acaba d´estrenar el seu Rèquiem per a recitador i Quartet de cordes, farà una aproximació pedagògica al compositor i a les obres.

Compartir el artículo

stats