Diario de Mallorca

Diario de Mallorca

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

La prèvia

Fora tòpics

Ballet.- Un dels mites femenins més grans que ha donat la literatura moderna és el de Carmen. Una dona forta que enamora i estima bojament. Després que Merimée creés el personatge, Carmen ha esdevingut prototipus de moltes coses i entorn al personatge s´han construït obres de teatre, una òpera, múltiples ballets i diferents pel·lícules.

Avui horabaixa arriba a l´Auditòrium de Palma (21h) la proposta que sobre Carmen feu Víctor Ullate a través de la dansa.

Emprant la música que va compondre Bizet però també la que ha construït Pedro Navarrete, qui signa també les adaptacions pertinents de l´obra inicial del músic francès, Carmen vol ser transgressora, moderna, amb mirada contemporània.

Aquesta Carmen vol fugir dels tòpics, per la qual cosa ha estat necessari reconstruir un espai atemporal, fora dels costumismes tradicionals. Només així es podia presentar una nova concepció d´una de les històries més conegudes i populars.

Missa.- Un dissabte més (la cita és quinzenal) el Convent de Santa Clara de Palma (18h) ens proposa una sessió del IV Cicle de Litúrgia i Cant Coral. Aquesta vegada les veus encarregades d´il·lustrar musicalment la Missa i després oferir un concert són les del Cor de Pares i Mares de la UIB, que dirigeix Pep Matas. Com ja és habitual, primer el cor cantarà durant la cerimònia i en acabar mostraran el seu repertori. Aquest cor va sorgir fa uns anys per tal que els pares que acompanyaven els seus fills als assajos d´alguna de les corals filials de la UIB també poguessin cantar plegats. I no cal dir que la iniciativa va donar el seu fruit. Avui ho podrem comprovar.

Compartir el artículo

stats