Diario de Mallorca

Diario de Mallorca

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

La Prèvia

Corxeres d'estiu V

Belcanto.- Avui al Teatre Xesc Forteza de Palma (21h) i demà a l´Auditori de Peguera (21h), el tenor Zoran Todorovich, acompanyat al piano per Francesc Blanco, oferità un recital de cant que, estructurat en dues parts ben diferenciades, passarà de la cançó italiana a fragments d´òpera.

En efecte, tota la primera part del recital serà un monogràfic dedicat a Francesco Paolo Tosti, un dels compositors que millor han sabut entendre la cançó de concert, de fet un dels seus reculls més coneguts es titula Canti popolari abruzzesi, format per diferents melodies, totes molt belles, i que han estat incorprades als repertoris dels grans tenors, a l´hora d´oferir recitals. Títols com Vorrei morire, Sognio o Tristezza, són avui un referent.

A la segona part, en canvi, el recital gira més cap al món de l´òpera, ja que inclou fragments de Tosca (E lucevan le stelle) i Turandot (Nessun dorma) de Puccini així com de Pagliacci de Leoncavallo, de qui també s´interpretarà Mattinata, una peça molt popular que han versionat fins i tot intèrprets del pop com Albano.

Bars musicals.- També per demà trobam dues propostes musicals que, tot i ser del tot diferents de l´anterior, val la pena esmentar. La primera és la que ens proposa el Cafè Lisboa del barri de Santa Catalina de Palma: Júlia Colom, una veu dolça molt apropiada al repertori soul, folk, pop i la música tradicional mediterrània, cantarà acompanyada de tres músics no menys interessants, que són Teo Salvà (bateria), Llorenç Barceló (orgue hammond) i Joan Arto (guitarra). La cita és a les 21.30h.

També a la mateixa hora, el curiós duo format per Pedro Rosa (guitarra) i Xema Borras (trombó), oferiran al cafè Lupe de la Rambla de Palma, un recital de música brasilera amb l´afegit de convidar als assistents que portin altres instruments a participar, al final, fent algun tema de forma conjunta. Això sí que és un concert participatiu.

Derek Bougueoise.- Per cert, és a través de Xema Borràs que m´arriba la notícia de la mort del director i compositor anglès Derek Bougueoise, resident a Mallorca durant uns anys (del 2002 al 2009) i director que fou de la Banda de Felanitx. Alumne de Herbert Howells i de Sir Adrian Boult, Bougueoise fou el director titular de l´Orquestra Nacional Juvenil de Gran Bretanya i Director Artístic de l´Orquesta Filharmònica de Bristol.

Compartir el artículo

stats