Diario de Mallorca

Diario de Mallorca

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

La prèvia

Itineraris diversos

Ruta 1.- Avui vespre al pati de Can Berga de Palma (l´Audiència, 20h)...

Ruta 1.- Avui vespre al pati de Can Berga de Palma (l´Audiència, 20h).

Són paraules de Miquel Àngel Aguiló, el músic més eclèctic de la contrada: "Fa uns anys durant una gira amb Al Ayre Espanyol, assegut vora na María dins un autocar intercanviant receptes de cuina, va sorgir la idea de fer un concert amb ella acompanyada d´un quartet"

Aquesta Maria a la qual es refereix el nostre músic no és altra que la soprano Maria Espada, una de les grans veus del moment, especialista en el repertori barroc i que ha actuat als millors teatres amb els grans mestres de la direcció.

Doncs bé, ara ha arribat el moment, Aguiló agafà l´envit i escriví per ella Itineraris de Pau, una sèrie de cançons que avui estrenarà la soprano acompanyada de diversos músics com Mercè Escanelles, Carlota Coll, José María Ferrer, Annia Enselm, el mateix Aguiló i Cati Roig, qui també tocarà la part solista del Concert que Miquel Àngel li dedicà amb el títol d´El Jardí Aritmètic.

Les cançons que cantarà Maria Espada giren entorn "de frases cèlebres de personatges que al llarg de la història han treballat per la Pau, per la humanitat o bé amb la seva vida han enriquit i fet un poc millor el món", explica Aguiló, qui afegeix: "les seves frases ens fan reflexionar, o ens galtegen o bé ens il·luminen per un breu instant".

Ruta 2.- Avui vespre a l´Església de Santa Creu de Palma (21h)

En aquesta segona proposta ens trobarem amb Art Vocal Ensemble, que dirigeix Llorenç Gelabert i amb el concert titulat Art i Misticisme, en el qual dos solistes vocals, el baríton Elias Benito-Arranz i el tenor Jaume Roca juntament amb l´actor Xavi Frau, acompanyats d´un grup vocal i un instrumental, interpretaran Cant de Ramon. Espurnes d´un somni d´Amor, que el compositor Jaume Sampol ha elaborat a partir de textos de Ramon Llull. Els qui pensaven que les obres musicals sobre el mestre medieval acabarien amb l´Any Llull estaven equivocats. Ramon és etern, intemporal.

Ruta 3.- Caminada per veure la sortida de sol. Villafranca 04:45h de diumenge

El 15 de juny és la festa de Sant Bernat de Menthon, patró dels excursionistes. És per aquest motiu que l'Arreplegada de grups excursionistes de Mallorca organitza aquest esdeveniment, consistent en una marxa nocturna per anar a veure la sortida del sol i en la convidada a una berenada als assistents. Enguany, es fa a Vilafranca de Bonany amb motiu del 35è aniversari del grup excursionista de la localitat. La Natura també és Música.

Compartir el artículo

stats